Web Analytics Made Easy - Statcounter

ضریب نفوذ بیمه یکی از مهمترین شاخص‌هایی است که به عنوان معیاری برای مقایسه عملکرد صنعت بیمه در بین کشور‌های مختلف به کار میرود.
ضریب نفوذ بیمه یکی از مهمترین شاخص‌هایی است که برای ارزیابی عملکرد صنعت بیمه یک کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ضریب همچنین به عنوان معیاری برای مقایسه عملکرد صنعت بیمه در بین کشور‌های مختلف به کار میرود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شاخص از نسبت مجموع حق بیمه‌های تولیدی تقسیم بر تولید ناخالص داخلی) بر حسب قیمت جاری به دست میآید. علیرغم اهمیت بیمه در ایجاد فضای آرامش و اطمینان برای جامعه و نقش قابل توجه آن در افزایش رشد اقتصادی، متاسفانه این فعالیت بیم‌های در ایران رونق چندانی ندارد.

به دلیل اهمیت موضوع، بهبود این شاخص در برنامه‌های مختلف توسعه مد نظر قرار گرفته است. لذا، در این تحقیق، با استفاده از یک مدل اقتصاد سنجی پویا، اثرات سرمایه انسانی و رشد ارزش افزوده بخش صنعت به همراه سایر شاخص‌های اقتصاد کلان بر ضریب نفوذ بیمه ایران بررسی شده است.

این درحالی است که رشد ارزش افزوده بخش صنعت به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر ضریب نفوذ بیمه اثرگذار است. در میان سایر متغیر‌های توضیحی، تورم و بیکاری اثر منفی و معنادار بر ضریب نفوذ بیمه دارند. در مقابل، رشد درآمد سرانه واقعی اثر مثبت و معنادار بر ضریب نفوذ بیمه داشته است. علی رغم این که ضریب نفوذ بیمه تحت تاثیر شدید شرایط اقتصاد کلان کشور است، توصیه می‌شود که گسترش حق بیمه پرداختی در زیر بخش‌های صنعت خصوصا در دو زیر بخش نفت و انرژی با توجه به تاثیر مثبت ارزش افزوده بخش صنعت بر ضریب نفوذ بیمه، مد نظر قرار گیرد.   بیشتربخوانید: تاثیر شاخص های کلان اقتصادی بر ضریب نفوذ بیمه در ایران   در همین رابطه سید رسول تاجدار کارشناس صنعت بیمه در گفتگو با پول نیوز در این خصوص بیان کرد: قبلا اساسنامه‌ای در رابطه با صندوق بیمه همگانی تهیه‌شده و به تصویب مجلس شورای اسلامی هم رسیده بود و روز شنبه هم وزیر اقتصاد، حکم مدیرعامل این صندوق را امضا کردند تا فعالیت این صندوق آغاز شود. قطعاً آغاز به کار صندوق بیمه همگانی، اتفاق مبارکی است که منجر به افزایش ضریب نفوذ بیمه در کشور خواهد شد.

وی افزود: این طرح برای اولین بار در کشور ما اجرایی شده و قرار شده نزدیک به ۳۰ میلیون واحد مسکونی در کشور تحت پوشش بیمه اجباری حوادث قرار بگیرند. در سال اول، دولت ۵۰ درصد از حق بیمه منازل مسکونی را متعهد شده و مابقی احتمالاً از طریق قبوض برق مشترکین خانگی از مالکان دریافت خواهد شد و در سال‌های بعد، سهم دولت در پرداخت حق بیمه به‌تدریج کاهش خواهد داشت.

تاجدار تاکید کرد: این طرح آغاز خوبی برای تحت پوشش قرار دادن واحد‌های مسکونی در برابر حوادث طبیعی خواهد بود. همان‌طور که می‌دانید ایران جزو ۱۰ کشور اول دنیا در حوادث طبیعی است و با این بیمه‌نامه اجباری، کلیه واحد‌های مسکونی در برابر حوادث طبیعی سیل، زلزله، صاعقه، سونامی، رانش زمین، آتش‌سوزی ناشی از حوادث طبیعی را پوشش خواهد داد.

وی افزود: نکته اینجاست که با فراگیر شدن این بیمه‌نامه و نمایان شدن آثار مثبت آن، بسیار خوش‌بین هستیم که در سال‌های آینده مردم برای خرید بیمه‌نامه‌های تکمیلی هم اقدام کنند. ضمن اینکه سهم مردم در حق بیمه پرداختی آن‌قدر زیاد نیست که به مردم فشاری تحمیل کند. در سنوات قبل هرگاه اتفاق ناگواری همچون زلزله رخ‌داده، بسیاری از اقشار متوسط و ضعیف به خاطر تحمل هزینه بازسازی منازل خود دچار مشکل شده‌اند و تحمیل این هزینه به دولت هم مشکلاتی در پی داشته است.

این فعال صنعت بیمه اضافه کرد: ولی با بیمه‌نامه اجباری واحد‌های مسکونی، دیگر نگرانی بابت هزینه بازسازی منازل مسکونی نخواهیم داشت و به‌تناسب تعهدی که صندوق بیمه همگانی پذیرفته، حق بیمه هم تعیین خواهد شد. با توجه به اینکه تعداد واحد‌های تحت پوشش زیاد خواهد بود، با دریافت حق بیمه، صندوق بیمه همگانی در سال‌های آینده توان مناسبی در ایفای تعهدات خود خواهد داشت. ضمن اینکه فعلا واحد‌های مسکونی تحت پوشش بیمه این صندوق قرار خواهند گرفت و در سال‌های آتی احتمالاً ساختمان‌های غیرمسکونی هم بیمه خواهند شد.

تاجدار در رابطه با تأثیر اجباری شدن بیمه حوادث واحد‌های مسکونی بر سودآوری شرکت‌های بیمه گفت: هنوز مشخص نیست آیا شرکت‌های بیمه هم سهمی در این طرح خواهند داشت یا نه و به همین علت هم فعلا نمی‌توان در مورد آثار مالی این طرح بر سودآوری شرکت‌های بیمه اظهارنظر کرد. ولی به‌هرحال این طرح را یک گام مثبت در راستای افزایش ضریب نفوذ بیمه ارزیابی می‌کنیم که با همکاری دولت و مجلس و بیمه مرکزی کلید خورده و امیدواریم ظرف ۵ سال آینده این صندوق از پشتوانه مناسبی برخوردار شود که اگر خدایی ناکرده حادثه ناگواری در کشور رخ داد، هم‌وطنانمان دغدغه کمتری بابت خسارات مالی حوادث داشته باشند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بیمه مرکزی صنعت بیمه ضریب نفوذ بیمه در ایران عملکرد صنعت بیمه در سال 1400 بیمه صندوق بیمه همگانی بر ضریب نفوذ بیمه عملکرد صنعت بیمه واحد های مسکونی صنعت بیمه حوادث طبیعی بیمه نامه تحت پوشش حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۴۱۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص

محمد ناصحی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در برنامه روز جهانی تالاسمی در خصوص اقدامات صندوق بیماران خاص گفت: درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان بوده و هزینه آنها در بخش های غیر دولتی بر اساس بودجه صندوق بیماران خاص کاهش پیدا کرده است. 

ناصحی ادامه داد: بسته خدمتی جدید در بیمه سلامت از جمله بسته های جدید اوتیسم و کاشت حلزون تحت پوشش صندوق بیماران خاص قرار گرفته است. همچنین خدمات بیماران تالاسمی تحت پوشش صندوق بیماران خاص است. 

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت تاکید کرد: اکنون تولد بیماران تالاسمی ماژور به حداقل و حتی در مواردی به صفر رسیده است.

او گفت: قیمت های جدید پس از دریافت از سازمان غذا و دارو در سامانه بارگذاری خواهد شذ تا بیماران مابه التفاوت قیمت جدید و افزایش یافته را نپردازند. برخی از بیماران نسبت به داروی تولید داخل حساسیت دارند که بیمه سلامت ۹۵ درصد از هزینه های آن را پرداخت می کند. 

ناصحی گفت: شش میلیون و ۶۰۰ هزار بار مراجعه بیماران خاص و صعب العلاج را داشته ایم. بسته خدمتی دندانپزشکی برای ۱۰ بیماری خاص بارگذاری شده و می توانند از این خدمات استفاده کنند.

وی افزود: ۵۳ بیماری خاص و صعب العلاج در سامانه بیمه سلامت بارگذاری شده و هزینه های دارویی و بستری آنها با پوشش بیمه سلامت در راستای اجرای نسخه الکترونیکی و کاهش پرداختی از جیب مردم ، پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت ادامه داد: بسته های ارائه خدمات حمایتی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج شامل تشخیصی، دارویی و توانبخشی غنی بوده و در حال بازبینی هستند و باید خدمات مناسبی برای بیماران ارائه شود و با توجه به اینکه شمار بیماران سه برابر حجم بیماری ها است باید تعداد آنها با ارائه خدمات بهتر و پیشگیری کمتر شود‌.

وی بیان کرد: بیش از ۲ میلیون بیمار نشان دار شده و به دنبال آن هستیم همه بیمه شدگان بتوانند از خدمات صندوق بیماران خاص استفاده کنند و داروهای گران قیمت از جمله سرطانی و اس ام ای تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: انواع بیماری مغزی، روانی مزمن، دیابت، قلبی، سرطان، پارکینسون، صرع، تالاسمی، آسیب های شنوایی شدید، پیوند کلیه، نارسایی کلیه و غیره جزو صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج هستند و به بیماران خدمات ارائه می شود.

ناصحی اظهار داشت: در بخش دارویی بیماران هموفیلی فقط ۵ درصد فرانشیز دریافت می کنند و خدمات تامین اندام مصنوعی مانند قطع عضو دیابت ۲۵ میلیون تومان پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت داد: انسولین های تزریقی  پر هزینه ترین داروها برای صندوق های بیمه گر بوده و داروی متفورمبن  دیابت پر مصرف تربن دارو برای بیمه ها است. 

وی بیان کرد: بیمه سلامت داروخانه ها را برای ماه اسفند سال گذشته  پرداخت کرده و در حال برنامه ریزی برای پرداخت فروردین هستیم.  بودجه بیمه سلامت افزایش ۶۹ هزار میلیارد تومان برای سال جدید داشته است. 

ناصحی ادامه داد: در بخش بستری سامانه سپاس به صورت الکترونیکی است و بیمه سلامت پرونده ها را برای ارزبابی به دقت رسیدگی می کند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • بیش از۶۰ درصد جمعیت آذربایجان غربی زیر پوشش بیمه سلامت
  • ۱۰ هزار بیمار خاص مشمول حمایت های بیمه سلامت ایلام هستند
  • تصویب یک طرح پژوهشی با موضوع محرک‌های توسعه تکافل در کشور در شورای پژوهشی پژوهشکده بیمه
  • عملکرد مطلوب صنعت گاز در عملیات برگشت‌پذیری زیرساخت و مدیریت بحران رسانه در حمله تروریستی
  • معرفی پرکاربردترین انواع پمپ هیدرولیک در صنایع
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • ثبت‌نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیرشاغل مناطق روستایی و عشایری
  • ثبت نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی
  • ارتقای اعتبار صندوق بیماران خاص به ۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص